Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски политици заменят персонажите в картини на световни майстори

Невъзпитаните карикатуристи откриват „АРТпредседателство“-то

24 карикатури с образователна цел

| обновено на 09.03.18 в 11:39

Изложбата „АРТпредседателство“ на карикатуристите от „Прас Прес“ гостува от днес в Етнографския музей – Пловдив. Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки и Чавдар Николов са убедени, че все един ден красотата ще спаси света и представят грозотата на съвременната политика чрез красотата от произведенията на Леонардо да Винчи, Пикасо, Мунк, Матис, Ван Гог и Гоя. 

Това е трета поредна изложба на Невъзпитаните карикатуристи.

Покрай Българското европредседателство авторите са пресъздали в карикатури уникати от европейската политика като Туск, Юнкер, Меркел, Макрон, Мей, Курц и останалите. 

Девизът на тази наслада е „Съединението прави силата", така както ни съветваше отдавна кан Кубрат в онази притча с пръчките и както много по-късно го направи Pink Floyd, когато я имаше Стената, пишат карикатуристите.

„Артисти от всички страни, обединявайте се“ стана естествен девиз на АРТпредседателството им. Така, съвсем безотговорно и лекомислено, те обединяват своите произведения с европейските шедьоври на изобразителното изкуство. Нека заедно изпитаме удоволствието да се надсмеем на европейското и българско съединение на лицемерие, дало си среща тези дни в Пловдив.

Изложбата ще продължи до 25 март.

Снимка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна