Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Олимпик" Марсилия взе победата в края срещу "Тулуза"

Снимка: sportal / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Резервата Костас Митроглу, който влезе 12 минути преди края, донесе победата на Марсилия с 2:1 над Тулуза, разписвайки се буквално с първото докосване.

С тази победа марсилци събират 59 точки и заемат 3-ата позиция, като само на 4 пред тях е Монако. Тулуза е на 17-о място с 29 точки и точно над трите отбора, които са застрашени от изпадане.

  Ранното попадение на Лукас Окампос за гостите, което падна в 10-ата минута,

беше заличено от изравнителния гол в 19-ата на Фирмин Мубеле.

  Окампос откри резултата след изпълнение на фаул от дясно, почти до тъчлинията. Топката мина #през бразилеца Луис Густаво, който продължи топката назад, а Окампос беше оставен сам и без проблем вкара от 2 метра.

  Исиага Сила свърши цялата работа за изравнителния гол, след като пробяга по левия фланг почти 30 метра без някой да го спре. След това пусна успоредно в наказателното поле и там Мубеле на празна врата нямаше как да сгреши.

  Само минута след като се появи на терена Митроглу направи две двойни подавания с Димитри Пайе, който проби от дясно и центрира остро, а гръцкият здравеняк на задна греда с глава прониза за втори път мрежата на виолетовите. Това е и първа тяхна загуба в последните четири мача.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна