Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гроздан Караджов: Има тотален разнобой в дясно

Снимка: БГНЕС

Трябва да се признае, че има тотален разнобой в дясно. Това каза Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок в интервю за предаването "Нещо повече".

По повод на декларацията на Движение „България на гражданите“, с която те обявиха, че замразяват членството си в Реформаторския блок, Караджов коментира: "Тази декларация е много зле изигран етюд, зад който стой завиване на ляво. Смятам, че България на гражданите завиват към президентската институция в търсене на присламчване към политическото си по-нататъшно битие съвсем в ляво".

Караджов уточни, че Гражданския съвет вече не е към Реформаторския блок: "Ние сме едни 25 души ентусиасти, които продължават да вярват, че в дясно може да се случи нещо и че сме задължени да положим и последните усилия, защото, ако на България нещо й липсва, то е реална дясна формация. За да има дясна формация обаче на първо място трябва да се седне на една маса. Личните неприязни трябва да бъдат преодолени в името на хората, които търсят десен субект, за който да гласуват. На второ място на всички хора ние трябва да дадем ясен отговор какво се случи 2017 година – как така стана, че с почти същия брой гласове, който събра Реформаторския блок, трите формации се разцепиха пък толкова точно, че нито една да не влезе. Мен не ме интересува позицията на Реформаторския блок, колкото ме интересува защо Радан Кънев и Христо Иванов допуснаха да се разцепи онова дясно пространство, което разчиташе на тяхното единно явяване. Ние се държим елитарно, проповядваме елитарни идеи и забравяме онези насъщни проблеми, с които хората се сблъскват ежедневно".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна