Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителната кампания "С тениска на бала" ще се проведе за пета поредна година

Снимка: БТА

За пета поредна година абитуриенти-сираци ще получат еднократни стипендии от по 2000 лв. за продължаване на образованието във висши училища. Това ще стане в рамките на благотворителната кампания "С тениска на бала", организирана от компания-вносител на автомобили у нас в партньорство с Българския червен кръст.

Кампанията може да бъде подкрепена не само от настоящи, бивши или бъдещи абитуриенти, но и от всички останали на сайта www.steniskanabala.bg/. Ако направеното дарение е над 20 лева, правещият го получава като подарък тениска-символ на инициативата. 305 000 лева са събрани за 4 години от съществуването на кампанията. Дарителите са близо 5500, а с парите са осигурени 141 стипендии и допълнителна финансова помощ за успех на 36 студенти.

Петя Миланова, живяла няколко години в дом за деца в неравностойно положение в село Доганово, е един от студентите-първокурсници, получили стипендии. Тя вече учи по специалността "Човешки ресурси" в Университета за национално и световно стопанство и ето за какво планира да похарчи парите:

"За по-нататъшни някакви разноски покрай образованието или за някакви карти, да речем за градския транспорт ми е необходима карта".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна