Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА Москва спечели първото място в Евролигата

Василис Спанулис от "Олимпиакос" атакува коша на ЦСКА Москва
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на ЦСКА Москва надделя над гостуващия „Олимпиакос“ (Гърция) с 89:81 (44:40) в среща от 27-ия кръг на мъжката баскетболна Евролига.

С 22-ия си успех в кампанията руският тим си гарантираха първото място три кръга преди края на редовния сезон. Гърците пък се смъкнаха на трета позиция с баланс от 18 победи и 9 поражения.

Нандо де Коло направи силен мач за домакините с 25 точки, 5 борби и 4 асистенции.  Йоргос Принтезис беше лидер за гърците с 24 точки.

Друг руски тим – „Химки“, спечели с 85:73 (42:49) гостуването си на „Анадолу Ефес“ в Истанбул и с 16-ата си победа за сезона си осигури класиране на четвъртфиналите за първи път в историята си.

Алексей Швед се отличи с 16 точки и 8 асистенции за победителите, а Малкълм Томас допринесе със 17 точки. Брайънт Дънстън завърши с 19 точки и 7 борби за Анадолу Ефес, който остана последен в подреждането само с 6 успеха в кампанията.

„Барселона“, без Александър Везенков в състава си, допусна 18-о поражение за сезона след 91:95 (46:49) при гостуването си на друг испански тим „Уникаха Малага“.

Даниел Диес беше най-добър за домакините с 21 точки. За каталунците, които са предпоследни в подреждането и нямат шансове за класиране в плейофите, с 22 точки и 11 борби се отличи Анте Томич.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна