Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка в Гранична полиция заради пътници от полет от Париж, допуснати у нас без граничен контрол

| обновено на 23.03.18 в 14:57
Снимка: БТА, архив

Вътрешна проверка е назначена в Гранична полиция заради пасажери от полет от Париж, които влезли в страната ни без граничен контрол. "Хоризонт" научи, че това е станало във вторник, 20-и март.

Самолетът на българска авиокомпания се е приземил в следобедните часове на 20-и. След като пасажерите пристигнали на летище София, станало ясно, че в кабинките за гранична проверка няма служители на Гранична полиция. Така около 40 пътуващи от самолета са влезли в страната, без да бъдат проверени.

По случая е започнала вътрешна проверка. Иззети са записите от камерите на летището, за да се установи защо служителите на МВР не са били на работа в момента, в който пътниците са пристигали.

Пред "Хоризонт" от МВР официално потвърдиха, че по случая е образувана проверка.

До момента е установено, че сред имената на пасажерите няма издирвани лица или такива с наложени забрани да влизат у нас.

Все още не е ясно,  дали в случая става дума за небрежност, или за умишлени действия от страна на служителите на Гранична полиция, които е трябвало да бъдат на смяна. Неофициално се тиражира версията, че граничните полицаи са закъснели за работните си места и така пътниците са влезли в България необезпокоявани.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна