Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: За момента няма основание да бъдат експулсирани руски дипломати от България

Снимка: БГНЕС

За момента няма основание да бъдат експулсирани руски дипломати от България заради случая "Скрипал", потвърди председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той каза това в Поморие, където участва в семинар на тема "Отворено управление, коалиция и стабилност". 

Страната ни се солидаризира с единната европейска позиция относно експулсирането на руски дипломати, посочи Цветанов:

"А що се касае до  България, дали ще изгонва, разбира се, че когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че ще се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към такива действия".

Според него, форматът на предстоящата среща между премиерите и лидерите на ЕС с турският президент Ердоган във Варна не позволява присъствието на коалиционните партньори на правителството:

"Европа разчита на тази среща, за да може действително да се възобнови диалогът. На срещата с австрийския премиер участваха и представителите на Обединените патриоти, защото знаете, че там коалиционното правителство, което има в Австрия, е всъщност между националисти и от дясната партия, която е на премиера Курц. Така, че там, където трябва, участват и те в тези разговори".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени