Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Не е ясно кой е ксерокопирал документи на ДАНС за акцията в Септември

Снимка: БГНЕС


Прокуратурата проверява подалия оставка депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев за данъчни престъпления, потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

"НАП също е започнала проверка и на практика нашата проверка ще се изразява в обсъждане на резултатите от проверката на НАП. Ако те покажат това, което се твърди, очевидно е, че ще стигнем до наказателна отговорност. Кога е извършено прехвърляне, на кого, какви са били данъчните задължения, как те са били установени, и как са били формирани, но това ще е предмет на тази проверка".

Пред депутатите от вътрешната комисия и комисията за контрол над службите за сигурност главният прокурор е казал, че не е ясно кой е ксерокопирал документи на ДАНС за акцията в Септември, при която беше задържан кметът на града:

"Не можем да установим на този етап дали копирането е осъществено от съдебен служител, технически сътрудник, от прокурор, но достатъчно ясно е, че копирането е било извършено в прокуратурата", каза Цацаров и припомни, че районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е поел отговорността и ВСС е приел оставката му.

От звуковия файл можете да чуете изявлението на Сотир Цацаров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна