Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиана Методиева: Отнемането на свободата на нашето поколение трябва да се преподава на децата

Юлиана Методиева
Снимка: БГНЕС

В Народното събрание ще има кръгла маса, посветена на настоящето и бъдещето на Комисията по досиетата. Ще участват нейни членове, изследователи и народни представители.
 

Един от участниците в дискусията – журналистът Юлиана Методиева, заяви в предаването "Преди всички", че ще предложи разширяване на дейността на Комисията по линия на смисъла на образователната ѝ функция.

"Знаете, ще има такъв доклад да се популяризира и структурира, с всички несъвършенства, разбира се, съдържанието на учебниците по история в частта комунизъм. Ако ние успеем, и за това ще настояваме хората, които знаем  колко е важно да изучаваме архивите и да сглобяваме миналото си, да правим повече лектории в училище, с повече провокация към учителите и учениците именно на тази основа. Отнетата свобода на нашето поколение трябва да бъде непрекъснато преподавана на децата, тъй като, ако те не се научат да мислят самостоятелно и да разпознават лъжата, те биха станали лесни мишени за следващата, така да кажа, Държавна сигурност".

Разговора на Таня Величкова с Юлиана Методиева можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна