Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Винтерщайн: Младежката безработица в много страни от Евросъюза остава проблем

Младежката безработица в много страни от Евросъюза остава проблем, призна говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн. Той каза това след съобщението за понижаването на безработицата в Европейския съюз и еврозоната през февруари. Винтерщайн призна също така, че това би могло да помогне на антиевропейски настроените партии на изборите за Европейски парламент догодина:

"Няма никакво съмнение, че нивата на младежката безработица са неприемливо високи. Самият Юнкер каза, че това един от най-сериозните проблеми, с които трябва да се справим. На първо място, това трябва да направят страните членки, Комисията прави всичко възможно на европейско ниво, за да им помогне и без съмнение тази безработица няма да направи младите хора по-ентусиазирани към Европа", предупреди говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн.

Според оповестените вчера данни на Евростат през февруари нивото на безработица в 28-те страни от Европейския съюз се е понижило до ново 10-годишно дъно от 7,1%, а в еврозоната – до най-ниското ниво от края на 2008 година от 8,5%.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна