Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на пет квартала в София протестираха срещу масовата незаконна сеч в Западен парк

| обновено на 10.04.18 в 19:06
Снимка: ZaHorataIMiastoto

Жители на пет квартала в София протестираха срещу масовата незаконна сеч в Западен парк. Исканията на гражданите са да се заградят пътищата, по които каруците навлизат в парка, вътре да има жива охрана и да се възстанови горското стопанство.
Протестът протече мирно, но със засилена полицейска охрана. До блокада на улиците "Западна" и" Суходолска" не стигна. Хората представиха исканията си. Сред тях затваряне на двата черни пътя, през които минават натоварените с дърва каруци. Изграждане на бетонна ограда, която да разделя гетото "Факултета" от парка, включване на жива охрана в опазването му. 
На среща днес в община Красна поляна стана ясно, че от днес в парка патрулира конна полиция, а до два месеца ще бъдат назначени още трима щатни охранители, които ще наблюдават парка през светлата част на денонощието. 
Гражданското недоволство вече предизвика и законодателни мерки - миналата седмица от ВМРО внесоха промени в Наказателния кодекс, приравняващи сечта в градските паркове с незаконния добив на дървесина в горите. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна