Eмисия новини
от 11.00 часа

Арт ателие запознава децата с техните права

Да насърчава всяко дете да има свобода на себеизразяването и да твори, това е основната мисия на фондация "Изкуството и детето", която организира арт ателие и работна среща по проекта „Европа в София с младите българи – Нарисувай ми правата“. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община и ще се проведе на 13 април в Националната галерия „Квадрат 500“.

Проектът е изграден върху приетата Конвенция за правата на детето и ще покаже живота на децата в България през призмата на техните права. Идеята е участниците да създадат рисунки върху темата на проекта. Те ще са в основата на създаването на информационно помагало, правно четиво, от текстовете на Конвенцията и илюстрациите на децата. По време на проекта децата ще създадат и любим герой, който да стане знак, символ за познание на права.

Избрани детски рисунки – илюстрации, направени от участниците в проекта, ще се съхранят с цел надграждане на идеята за подбран архив от произведения за бъдещ Музей на детското и младежко изкуство, който фондация „Изкуството и детето“ създава.

Още – чуйте от разговора на Гергана Пейкова с Боряна Занова, художник и председател на фондация „Изкуството и детето“.


Още от

Последно в

Всички новини в Здравеопазване: днес | вчера