Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" заедно на сцената на 21 април

Светослав Витков
Снимка: БГНЕС

Основоположниците на българския ню уейв и пънк рок  - групите "Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" ще се съберат за първи път заедно в концерт на 21 април в „Арена Армеец“. Създателите на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век ще излязат на сцената в оригиналните си състави, както и с новите си попълнения.


Близо 40 музиканти ще се включат в музикалното събитие, за да изпълнят някои от любимите на поколения песни. “Бате Гойко”, “Най-щастливият ден”, “Под шарената сянка”, „Само двама” и още много класики ще звучат под мотото „Въпреки всичко!”, обяснява Светослав Витков:

СнимкаЕстествено специални гости ще бъдат Кольо Гилъна и Милена, които ще изпълнят няколко парчета с бандите, и това ще бъде "веднъж завинаги", защото по-нататък не знам дали ще могат да се съберат всичките тези банди. Всяка от тези банди подготвя собствено шоу, което ще бъде уникално за нея. "Ревю" например ще имат гост-музиканти, в "Нова генерация" и в "Хиподил" текат наистина усилени репетиции, защото всеки музикант иска да се представи по най-добрия начин пред публиката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна