Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети кинофестивал за документално кино, посветено на изкуството

Снимка: pixabay.com

Утре е началото на третото издание на фестивала “Master of Art” - първият на Балканите международен филмов фестивал за документални филми, посветени на изкуството. Тазгодишният формат ще предложи на публиката 77 заглавия и огромна палитра от заглавия и сюжети, сред които документални ленти за Василий Кандински, Марк Шагал, Мария Калас, Екзюпери, Салвадор Дали. Българските филми в програмата са десет. 

Амбицията на форума е да представя най-добрите документални филми, продуцирани и имали премиера по света след 1 януари 2016 година, които третират теми от областта на aрхитектурата и дизайна, арт инсталации, съвременно и протестно изкуство, изобразителнo изкуствo и фотография, музика и танц, литература, театър и кино, кулинарно изкуство, видео арт и арт реклами, изкуство за деца и изкуство във видеоигрите.

Фестивалът залага на идеята да приобщи българския зрител към съвременните световни тенденции в тези сфери. Третият по ред фестивал “Master of Art” ще продължи до 30 април и ще има паралелни прояви едновременно в пет киносалона в София – Кино Люмиер Лидл, Кино Одеон, Евро Синема, кино G 8 и Дом на Киното.

В предаването "Нещо повече" продуцентът и журналист Найо Тицин разказва повече за събитието. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна