Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: Имало е странично съприкосновение между катастрофиралия автобус и леката кола

| обновено на 13.04.18 в 14:53
Снимка: БГНЕС

"В 11.18 часа е постъпил сигнал за настъпило ПТП. Незабавно са изпратени екипи. В рамките 10 минути първите полицейски коли са били на място. На място вече е имало други участници в движението, които също са спрели, за да окажат помощ на пострадалите. Пожарната е получила сигнала 2 минути по-късно -  в 11.20, реагирали са незабавно". Това каза главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов на брифинг за катастрофата край Вакарел и допълни:

"Тръгнал е пожарен автомобил от Ихтиман, който в рамките на 13 минути е бил на местопроизшествието. Незабавно са предприети всички мерки за оказване помощ на пострадалите. Беше спряно движението и организиран транспортът към най-близките болнични заведения. Към момента имаме настанени 22 лица в болнични заведения в София.Снимка: БГНЕС За състоянието им тепърва ще получаваме информация от болниците. За съжаление, на място имаме шестима загинали, на които ще се установява самоличността. В момента се извършват процесуално – следствени действия под надзора на прокуратурата. Нашите действия бяха насочени предимно към на овладяване на кризата и първа помощ на пострадалите. В момента се работи с двамата водачи - на лекия автомобил, който е участник в ПТП, и с водача на автобуса. И двамата водачи дават своите версии.

Имало е съприкосновение непосредствено преди автобуса да напусне пътното платно и да влезе в канавката. Данните са, че автомобилът е влязъл в съприкосновение странично с автобуса и оттам са последвали следващите движения на автобуса към канавката, но това трябва да се потвърди с автотехническите експертизи".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна