Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид) отново на полуфинал!

Ясни са двойките за полуфиналите на Шампионската лига. Жребият се изтегли днес в 14,00 часа и предложи повече от любопитни сблъсъци.

Байерн (Мюнхен) ще се изправи за пореден път срещу Реал (Мадрид), докато Ливърпул ще посрещне палача на Барселона - Рома, който е единственият отбор от четирите без трофей в тази надпревара.

Финалът в Шампионската лига е на 26 май в украинската столица Киев, а символичен домакин на събитието ще бъде победителят от двойката Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид).

Първите мачове са на 24 и 25 април, а реваншите на 1 и 2 май.

Вниманието отново приковава сблъсъкът Байерн - Реал, който в последните години се превърна в запазена марка на турнира. През миналия сезон двата колоса отново се срещнаха в тази фаза на надпреварата.

Баварците отстъпиха след загуба с 1:2 в Мюнхен и нова такава 4:2 в Мадрид след продължения, в мач, който бе съпътстван от редица спорни отсъждания в полза на "кралете" от страна на унгареца Виктор Касай.

Преди няколко сезона баварците пак стъпиха накриво, отстъпвайки с 0:1 и 0:4, съответно в Мадрид и Мюнхен, когато треньор на отбора бе Пеп Гуардиола.

Другият сблъсък - между Ливърпул и Рома, също има интересна предистория. "Вълците" имат един финал за КЕШ (1984), а тогава отстъпват именно след поражение от английския си опонент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна