Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер е премиерата на филма "Jam Session"

Снимка: pixabay.com

Тази вечер е премиерата на филма „Jam Session“ на филмовия фестивал „Master of Art“. В предаването „Хоризонт до обед“ сценаристът и продуцент на филма Мария Ландова разказа за него:

„Това е човешката мечта – да пътуваш, да опознаеш света, да опознаеш съкровените неща, които вълнуват хората от различни краища, хора, различни като етноси, възраст, но хора, които се събират в мечтата си и в случая в любовта си към музиката. Това е концепцията за филма. Главният герой е музикант, художник и реставратор, т.е. човекът-оркестър, който прави много неща и успява да ги прави едновременно качествено, със сърце и с разбиране, че навсякъде и във всичко, което правиш, има нещо над теб и че дребните битови неща, ежедневни, са нещото, което ние трябва да преодолеем и да се издигнем над него. Голямото послание на филма е в това общочовешкото, това, че различни хора като етност, възраст, култура, нагласа и вкусове, могат заедно да се съберат в музиката, е обнадеждаващо послание. Нашият малък филм казва – ние ставаме едно цяло, душите ни се сливат в едно цяло, когато правим нещо с любов“.

Предвижда се прожекция на филма от самия фестивал и в Пловдив и във Варна, каза Ландова. Тя добави, че ще бъде направена още една премиера в кино „Одеон“. Надявам се, че филмът ще бъде излъчен и по БНТ, каза още тя. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна