Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова: И четирите съчетания са ми на сърце

Снимка: БФХГ

Невяна Владинова и Боряна Калейн заминаха за участие в третата за годината световна купа по художествена гимнастика в Ташкент. Надпреварата в Узбекистан пък ще пропусне Катрин Тасева, която на състезанието в Пезаро спечели 4 медала.

"Чувствах се много добре. Много съм щастлива, че отново съм на килима. Най-важното е, че физически се чувствам здрава и съм добре. От тук нататък ще навлизам във форма. Разбира се има страшно много работа, защото малко изостанах. Това обаче не ме плаши. Страшно много харесвам и четирите си съчетания. Може би за първи път и чертите са ми толкова на сърце и толкова си ги харесвам и ги играя със страшно удоволствие", заяви при заминаването за Узбекистан Невяна Владинова.

"За Катрин  световната купа в Пезаро беше четвъртото голямо състезание. Всичко мина според очакванията ми. Представянето на Невяна на първото състезание беше добро. От световното първенство тя не е участвала на състезание. Смятам, че и липсват тренировки. Сигурна съм, че тя ще успее да изиграе съчетанията си без грешка", каза главният селекционер на националния отбор – индивидуално Бранимира Маркова.

"Надявам се да успея да си изиграя съчетанията без груби грешки, със всички заложени елементи. Ще се радвам много да спечеля и медали, но  това не ми е такава фикс-идея. По-скоро много е важно да си покажа съчетанията. Сега съм по-спокойна, защото успях да отработя грешките, които допуснах на купата в София. Сега съм по-уверена в себе си", заяви Боряна Калейн.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна