Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Денев представя книга с есета

Снимка: Станка Петрова-Христова

"Мисля си, че зрелостта на човечеството не е дошла“, пише в едно от есетата си, наречено „Желанието за щастие“, поетът Румен Денев и продължава: „Всички са тийнейджъри по душа...“ Най-новата му есеистична книга се нарича „Белият гарван“. В нея темите са разнообразни – от големия въпрос „Откъде идваме, накъде отиваме“, та до „Кръгът „Блумсбъри“ или „Последният роман на Виктор Юго“...

Румен Денев е роден и живее в Казанлък. Учи „Българска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и в Литературния институт „Максим Горки“ в Москва. Първата му стихосбирка „Животът на дъжда“ излиза през 1986 г. и получава награда за дебют „Южна пролет“, а „Люлка на вселената“, 2011 г. е удостоена със специалната награда на Съюза на българските писатели. Последната му засега стихосбирка „Математическа поема“ излиза през 2016 година. Публикува стихове, есета, публицистика. Главен редактор на сп. „Кула“, Казанлък.
Поетът представя днес пред софийската публика „Белият гарван“ в навечерието на своята 60-годишнина в галерия-книжарница София прес, като думи за книгата ще произнесат Катя Зографова, Росица Ангелова и Виолета Христова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна