Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров за трети път на четвъртфинал в Монте Карло

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четвъртият поставен Григор Димитров се класира за трети път на четвъртфинал на „Мастърс 1000“ тенис турнира на клей в Монте Карло. Предишните пъти той го направи през 2013-а и 2015-а.

Българинът победи Филип Колшрайбер от Германия с 4:6, 6:3, 6:4 след повече от два часа и 20 минути игра.

Григор допусна да бъде пробит за 1:2. След двойна грешка резултатът стана 15:40, след което Димитров сгреши елементарно воле в близост до мрежата и сдаде подаването си. Колшрайбер направи и втори брейк за 5:2. След това българинът върна единия пробив, а след това отрази сетбол. Германецът сервираше отново за сета при 5:4 и този път затвори частта на 15. Тя продължи 43 минути.

Димитров получи нов брейк за 1:2 след като изпрати топката от форхенд в мрежата. Той се амбицира и веднага го върна, след като спечели дълго разиграване с печеливш удар от форхенд. Гришо продължи серията си и направи нов брейк след форхенд по диагонала. Хасковлията веднага след това затвърди за 5:2. При 5:3 той сервираше за изравняване на частите и го направи при първия сетбол с чудесен начален удар.

Българинът не успя да направи пробив за 3:2 в решителния сет, въпреки че имаше три възможности. Но неизбежното се случи в седмия гейм. След това затвърди за 5:3, като преди това отрази точка за рибрейк на Колшрайбер. При 5:4 Григор сервираше за победата. Той повече с 40:15 и ликуваше при втория мачбол.

На четвъртфинал Димитров очаква утре своя партньор на двойки Давид Гофен. Григор води с 6-1 победи срещу белгиеца. За последно играха на полуфинала на турнира в Ротердам през февруари, когато Гофен се удари с топка в окото при резултат 3:6, 0:1 и беше принуден да се откаже.

През 2017 година българинът победи този съперник във мачовете за титлите на финалите на АТР в Лондон и преди това в София.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени