Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров на първи полуфинал в Монте Карло

4
Григор записа трета победа в Монако
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четвъртият поставен в схемата на „Мастърс 1000“ турнира в Монте Карло Григор Димитров за първи път стигна до полуфиналите.

Българинът се наложи над №6 Давид Гофен от Белгия с 6:4, 7:6(5) след час и 35 минути игра, въпреки че във втората част губеше с 1:5.

Григор стигна до пробив в шестия гейм, когато реализира първата си възможност и веднага след това затвърди на нула за 5:2. В деветия гейм българинът сервираше за спечелване на частта. Той стигна на два пъти до сетбол, но беше уязвим на втори сервис и в крайна сметка Гофен върна пробива. Веднага след това след двойна грешка на белгиеца се стигна до 0:40. Димитров спечели частта след 35 минути при общо петата си възможност след топка в аут от страна на съперника.

Гофен започна втория сет с пробив, а после направи и още един. В тези минути играта на Григор нямаше нищо общо с тази в първия сет. Той правеше много грешки и не изглеждаше концентриран. Димитров прекъсна негативната серия при 1:4. След това върна единия пробив. Григор стигна до 5:5 след един знаменит гейм. В него 26-годишният хасковлия отрази три сетбола и успя да реализира петата си точка за пробив. Последва нов дълъг гейм, в който спаси две точки за пробив, спечели подаването си и за първи път поведе в частта.

Стигна се до тайбрек. В него Димитров стигна до два мачбола при 6:4 точки и вдигна победно ръце при втората възможност след воле в аут на съперника. Той записа седма победа в осмия мач помежду им.

Гришо завърши с 26 печеливши удари (6 аса) и 36 непредизвикани грешки (3 двойни).

"Опитвах се да намеря път към победата дори когато играта ми не вървеше както исках. Тренирахме заедно с Давид преди турнира и беше малко странно, че отново сме един срещу друг. Щастлив съм, това е най-доброто ми представяне в Монте Карло", заяви победителят след мача.

Следващият съперник на българина се определя в двубоя между десеткратният победител в Монте Карло Рафаел Надал и Доминик Тийм.

По-късно днес Димитров и Гофен трябваше да играят на двойки срещу Оливер Марах (Австрия) и Мате Павич (Хърватия) в двубой от четвъртфиналите. Но Григор се отказа, заради проблем в дясното рамо.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени