Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е заподозрян за раняването на двамата полицаи на мача „Левски“ - ЦСКА

Задържаният е направил пълни самопризнания, съобщиха от СДВР

| обновено на 22.04.18 в 15:47
Снимка: БГНЕС

Полицията в София арестува 25 годишен фен на "Левски", заподозрян за раняването на двама полицаи с бомбичка на мача „Левски“ – ЦСКА-София по-рано тази седмица.

На брифинг на прокуратурата и МВР за случая стана ясно, че задържаният е направил пълни самопризнания. Първоначално той е имал намерение да се укрие, но вчера се е явил в СДВР с адвокат. Той не е криминално проявен, не е осъждан. По негови твърдения, той е получил самоделното устройство от непознат човек.

През последните дни в СДВР са разпитани 64 фенове на "Левски" и са иззети записи от видеокамери.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов обясни:

"Лицето беше предприело действия по своето укриване. Ние осъществихме контакт с него. Вчера се яви в СДВР с адвокат, направи пълни самопризнания. Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното“.


Градският прокурор Емилия Русинова обясни, че след изтичане на 72-часовия арест в понеделник прокуратурата ще внесе материалите по делото в Софийския градски съд с искане за постоянно задържане на лицето под стража. За причиняване на тежка телесна повреда на повече от един служител на МВР по хулигански подбуди законът предвижда от 5 до 15 години лишаване от свобода.

"Предстои да се установи в хода на разследването дали той е лицето, което е приготвило това самоделно устройство". 

За да няма подобни инциденти в бъдеще:

"Една от основните мерки е идентификация на лицата, които влизат на стадиона." 

Полицията издирваше човека, който хвърли самоделна бомба и рани двама полицаи в началото на второто полувреме на мача „Левски“ – ЦСКА-София, който се игра в сряда на Националния стадион „Васил Левски“.

В резултат на взрива жена, служител на жандармерията, е в болница в тежки наранявания по лицето и очите. Неин колега, който също пострада при инцидента, вече е изписан и отново е на работа.

Случилото се предизвика дебати по темата за футболното хулиганство, както и идеи за приемане на по-строги мерки за сигурност по стадионите у нас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна