Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарят на Белия дом се отказа да става министър на Тръмп

Лекарят на Белия дом контраадмирал Рони Джексън, който оттегли кандидатурата си за министър по въпросите на ветераните от войните.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентският лекар Рони Джексън оттегли днес номинацията си за министър по въпросите на военните ветерани след твърдения за неправомерно боравене с лекарства и че ходел на работа в нетрезво състояние, предаде АФП.

Това е поредният конфуз в администрацията на президента Доналд Тръмп след серия от уволнения и оставки за малко повече от година на поста.

Джексън обяви в изявление, че "със съжаление оттегля кандидатурата си", като посочи, че твърденията срещу него са неверни.

„За нещастие обаче, заради начина, по който работи Вашингтон, тези неверни твърдения отвличат вниманието на този президент и важните въпроси, които трябва да решим – как да се погрижим най-добре за нашите национални герои“, посочва Джексън.

Той обяви оттеглянето си ден след като намекна, че е готов на битка, като каза пред репортери, че изненадващата му номинация „се придвижва, както е планирано“.

Тръмп защити Джексън, като каза, че с неверните обвинения се опитват да унищожат човека.

Президентът уволни предишния министър по въпросите на военните ветерани Дейвид Шулкин в края на март, след като той бе обвинен, че похарчил $122 000 за 9-дневно пътуване с жена си до Европа, където разглеждал замъци и ходил на професионални тенис мачове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна