Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен беше дадено началото на майските дни на културата "Сливенски огньове"

Снимка: www.slivenpress.bg

В Сливен тази вечер беше дадено началото на майските дни на културата "Сливенски огньове". Кметът Стефан Радев и актьорът Камен Донев запалиха символичния огън на тържествена церемония на централния площад  "Хаджи Димитър", а народната певица Валя Балканска даде началото на празниците с изпълнение на родопска песен.

"Този огън е символ на вечния стремеж на хората към красивото, на неугасващата вяра и надежда на всички нас за по-добро бъдеще", заяви кметът Стефан Радев пред сливенските граждани и гости на града, които присъстваха на церемонията по запалването на символния огън на майските културни празници.

"Богата културна програма, в която има по нещо за всеки - за най-малките, за децата и за по-възрастните", добави Радев в коментар на събитийната програма.

Актьорът Камен Донев коментира, че за да има образовано и културно общество са нужни повече дни на културата като тези в Сливен.

"Културата и образованието са най-важните неща, изкуството. Те формират човека, те го правят значим, за това е най-важното. За това тези дни трябва да се ценят, да са много повече", посочи Донев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна