Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за продажбата на българските активи на ЧЕЗ отложи за четвъртък приемането на доклада

Снимка: архив / Снимка: БГНЕС

Депутатите от временната комисия за продажбата на българските активи на ЧЕЗ отложиха за четвъртък приемането на доклада от работата си. Причината бе, че отделни народни представители имаха забележки към някои от изводите в доклада и откриха политически уклон в част от текстовете. 

Председателят на временната комисия Жельо Бойчев посочи, че основният извод от този доклад е, че остават множество въпроси около продажбата на ЧЕЗ, на които няма отговори:
"Със съжаление констатирам, че на комисията не беше оказано нужното съдействие за установяване на информацията относно финансирането на сделката. По никакъв начин не приемам, че на българското Народно събрание може да бъде отказвана информация с мотив "професионална тайна". Така комисията не може да изпълни своята основна цел, заради която беше създадена по решение на Народното събрание, а именно да дадем нужните отговори на българските граждани, защото в момента те имат пълно основание за всякакви съмнения, има пълно основание за всякакви спекулации, поради липсата на информация, която не беше предоставена".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна