Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фестивала "Нов живот за отпадъците" ученици ще изработват предмети от непотребни материали

Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия завършват шестмесечен проект за опазване на околната среда с фестивала „Нов живот за отпадъците“.

Светлана Ангелова, ученик в Националната финансово-стопанска гимназия, обясни в интервю за предаването „Хоризонт до обед“, че проектът „Устойчиво потребление“ е започнал през ноември миналата година и ще завърши с провеждането на фестивала „Нов живот за отпадъците“ на 13 май в градината на Софийска Холистична Коуъркинг Компания (СОХО). По време на събитието ще има много работилници, интересни изпълнители и полезна информация. Събитието ще бъде напълно безплатно.

Екатерина Маркова, също ученик в 12 клас в Националната финансово-стопанска гимназия, определи като най-стойностно от проекта реакцията на децата и интереса им към темата за опазването на околната среда: „Най-малките го виждаха като интересен начин да покажат своята креативност, но в същото време да опазват и околната среда“.

Цел на проекта е да информира и провокира хората да се замислят как те самите и домакинството им може да повлияе с всекидневните си избори как разполага с ресурсите, обясни Маркова.

Цялото интервю със Светлана Ангелова и Екатерина Маркова чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна