Хованес Микаелян с „Времето, което изтърпях“

Представяне в зала Съединение" по повод 85-ата годишнина на автора

Юбилейното представяне на новата стихосбирка на поета Хованес Микаелян е тази вечер от 18 часа в зала „Съединение“ на Историческия музей. 

Инициативата е на район „Централен“ на Община Пловдив и народно читалище „П. Р. Славейков“. 

Авторът навършва тази година 85 години и е озаглавил книгата си „Времето, което изтърпях“. Рецензент е писателят Христо Згуров, който ще представи изданието пред публиката.

Снимка
Още от категорията
Слава Рачева

Със Слава Рачева от Япония до Силистра, фадрома танцува секси в Хаарлем

Няма човек в България, който да не е чувал за гостенката в Покана за пътуване. Мнозина я разпознават само по гласа. Тя самата се шегува, че често я спират на улицата с „Извинете, ужасно много ми приличате на една артистка. Ужасно, чак не, но наистина приличам на… Слава Рачева“. Точно така! В студиото на Покана за пътуване е Педя човек, лакът брада или..

публикувано на 15.10.18 в 12:15

Изложбата "Припомняне" на Рафи и Галина Шехирян може да се види в Галерия "Контрасти"

Изложбата „Припомняне“ на Рафи и Галина Шехирян може да се види още само три дни в Галерия „Контрасти“. Тази вечер предстои представянето на книгата-албум на Рафи и Галина Шехирян. От 1987 г. насам това е втората изложба на големите български художници, които се реализират в емиграция в Ню Йорк. В предаването „Хоризонт до обед“ Галина..

публикувано на 15.10.18 в 12:11

На 22 октомври ще бъде показан най-новият документален филм за Светлин Русев

На 22 октомври от 18.30 часа в кино „Одеон“ ще бъде показан най-новия документален филм за художника Светлин Русев. В предаването „Хоризонт до обед“ режисьорът му Атанас Киряков каза, че до неговата личност го е отвела непроницателността: „Той винаги е пазел една дистанция. Имах няколко години разговори и снимах с него – мога да се..

публикувано на 15.10.18 в 11:53
 Габриел Гарсия Маркес

40 години „Сто години самота“ в България

40 години след последното издание на „Сто години самота“ в България - с цензурираната първа версия, с „магнитната треска, астрономическите пресмятания, мечтите за превъплъщение, въжделенията да се опознаят чудесата на света“ и с разговора на Константин Мравов с преводача на книгата Румен Стоянов ви срещаме в „Нашият ден“. През този месец от печат..

публикувано на 15.10.18 в 10:45

Да видиш човека с добри очи

„Хубаво си е то, мойто палто! Пък ако ми е писано, с него и пред Бога мога да се представя. Пък там може да ми дадат друго, златно, тъй да се каже, скъпоценно“. „Грешна беше тая жена, но беше хубава. Жените, които се канеха да я хулят, тъй си и мълчаха, а патерицата на дяда Влася не се и помръдна“. „Кой хвърля брат против брата и син против баща?..

публикувано на 15.10.18 в 10:32

"Елхата у Иванови" ще действа за първи път тази вечер

Углавно действо – това очаква посетителите на галерия „Структура“ днес от 19 часа. Именно тогава, в това пространство в съвременен контекст ще заживее един кратък драматургичен опус, писан от Александър Введенски в края на 30-те години на ХХ век. Опусът е преведен от поета Георги Рупчев. Углавното действо носи името „Елхата у Иванови“ и е резултат от..

публикувано на 15.10.18 в 10:06

Теодор Ушев: Надявам се хората да дойдат тази вечер и да видят филма "8 минути и 19 секунди"

Специална прожекция и среща с екипа на филма "8 минути и 19 секунди" ще има тази вечер от 19 часа в кино "Люмиер" в рамките на 4-тото издание на кино-литературния фестивал "Синелибри". Лентата е по разкази на Георги Господинов. На един от тях режисьор е българският аниматор, който живее от години в Канада, Теодор Ушев. "Аз съм имал досег с..

публикувано на 15.10.18 в 03:39