Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Място 167" вдъхва нов живот на къщата на Христо Попов

"Място 167". Така се казва най-новото арт пространство в София, което се намира в къщата на Христо Попов - кмет на София между 1899 - 1901 г., и министър в третото правителство на Васил Радославов. Тази вечер къщата - паметник на културата ще заживее своя нов живот, благодарение на наследниците на Христо Попов - Стефан Огнянов и Марин Маринов.

На втория етаж на красивата къща ще се помещава новото арт пространство на София, в което ще има не само изложби, но и творчески работилници, както и срещи на хора, които обичат изкуството.

На Йохана Траянова или както приятелите й я наричат Хана, се пада честта да открие това ново място със своята фотоизложба, озаглавена "Сънувам". Кураторът Стела Каменова определя като предизвикателство работата си по изложбата, а
Йохана Траянова, за която изложбата е дебютна, казва, че избира темата за сънищата, защото самите фотографии като усещане носят този елемент на съня, когато събуждайки се, се опитваме да си спомним какво сме сънували, но то постепенно избледнява.

Желанието на Йохана е в проекта й да има повече природни елементи. Експозицията има и свой музикален фон, атмосфера, специално създадена от Деян Цвятков, като идеята му е била тя да не изпъква, а да подпомага пространството.

Изложбата може да бъде разгледана до 31 май, като работното време на "Място 167" е от сряда до събота, от 18:00 до 22:00 часа.

Още - чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна