Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Капана фест" очаква своята публика от 1 до 3 юни

Никола Сивков: Искаме да запознаем гостите на града с българската култура

Снимка: kapanafest.bg
Разширяваме разнообразието на музикалните сцени на фестивала с доста участници от други страни, казва Никола Сивков, главен изпълнителен директор на фондация SoulCity, организатор на "Капана фест" - Пловдив. Събитието тази година ще бъде от 1 до 3 юни с програма, в която има много музика, която ще звучи на четири сцени. Освен бандите от Румъния, Гърция и България, ще има и двама хедлайнери от САЩ. 

Никола Сивков отбелязва, че по традиция ще има и базар за храни, на който посетителите ще могат да опитат различни продукти. Част от фестивалната програма са и различните атракциони, развлечения, уъркшопи и благотворителни дейности.

На спомагателната сцена на фестивала ще участва и студентската формация "Жарава", която е поканена на Петер джаз фест в Санкт Петербург. Организаторите на "Капана фест" са взели решение да подкрепят младите изпълнители с хонорар, с който ще могат отчасти да покрият цената на билетите си до Санкт Петербург, където ще представят българския фолклор.

На поредното издание на фестивала достойно място е отделено и на литературата. За целта ще бъде обособена специална зона, в която на 1 юни - Денят на детето, ще се четат книги, ще има възможност за въпроси, които вълнуват родителите. Зоната за литература ще се запази и в  следващите два дни, но на първи юни ще бъде само за децата. 

За любителите на спорта ще има стена за катерене, професионални батути за забавление на децата, както и професионална футболна джага, която в момента е единствена в България. Целта на джагата е хората да се забавляват, казва Никола Сивков и допълва: "Тези които желаят, могат и да направят дарение за студенти от Пловдивския университет, които нямат възможност да си платят семестриалните такси".

Чуйте повече информация в звуковия файл.

Посетете Пловдив в началото на юни, очаквайте и есенното издание на "Капана фест"...

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна