Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детската панорама за изкуства обединява фолклорни и съвременни изпълнения

В събота и неделя ще се проведе Детската панорама за изкуства, която  Българският арт и фолклорен център „Нестия” организира вече няколко години. В парка „Заимов“ участници от цялата страна ще представят танцови и музикални изпълнения, като ще бъдат включени не само фолклорни, макар те да са акцетът, но и съвременни жанрови форми.

И тази година Детската панорама за изкуства ще премине под мотото „Да открием таланта“. Организаторите от Българския арт и фолклорен център „Нестия” искат да стимулират всяко дете, независимо от неговите заложби, да представи на сцена свое изпълнение. . Над 2000 участници пък се включиха в Националния фолклорен конкурс „Бъдност за талантите на България“, в рамките на кампанията "Да запалим и съхраним огъня български":

Председателят на  Българския арт и фолклорен център „Нестия”  Христо Станков сподели, че лятната им програма отново ще включва фестивали по морските ни курорти, най-вече в „Слънчев бряг“. През лятото, „Нестия“ организират за първи път и  Национална танцова лига - България, като кръговете ще се проведат отново в „Слънчев бряг“. Христо Станков се надява, че с този проект най-накрая ще се диференцира танцовия фолклор.

Танцовата лига ще премине през 6 кръга с един финален, като един фолклорен колектив може да участва в не повече от два кръга.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна