Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавна, приятна и полезна детска кулинарна академия за ваканцията

БНР Новини
Деляна Монева в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Василена Мирчева

Не знаете защо вашето дете е злоядо? Или хапва, но това в никакъв случай не са мечтаните от всеки родител или диетолог плодове и зеленчуци? А може би в главата ви се върти обичайният ваканционен въпрос: какво да правим с децата, когато учебната година свърши, а до следващата е толкова далеч?! Спокойно, вашият случай, в която и да е от горепосочените разновидности, е типичен поне за 85 % от българските семейства!  
Когато пред подобен казус се изправят, в ролята на родители, и голяма част от преподавателите в Международното висше кулинарно училище у нас, те решават да организират Детска кулинарна академия за ваканцията. Първоначално идеята е да  обучават малчугани на възраст между 6 и 12 години. Това лято обаче за първи път в кухнята ще влязат и по-големите – от 13 до 18 години. Как децата могат да се учат, да се забавляват, да усвояват полезни знания и умения за здравословно готвене и хранене? Как правилно се съставя меню, как си взаимодействат продуктите? Може ли за кратко време да се приготви вкусно и красиво ястие, какво означава човек да се храни с малки количества, но балансирано и разнообразно? Екипът професионалисти е готов да отговори на всеки от въпросите на малките готвачи от двете възрастови групи. Занятията са в периода 30 юли – 10 август 2018 г., в кухните на Кулинарна академия HRC.
Не е необходимо в бъдеще някой от младите възпитаници непременно да избере готвенето като своя професионална кариера. По-важно е децата да разберат, че сега е времето на пътуващите хора, които често продължават образованието си далеч от къщи, в друг град или държава. Хубаво е да могат сами да се справят с рационалното пазаруване и полезното готвене. Още за  занимателната и здравословна лятна детска ваканция разказва Деляна Монева, директор на Международното висше кулинарно училище у нас.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна