Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти от общините участваха в дискусията "Устойчиво управление на публичните пространства"

Снимка: БГНЕС

Експерти от общините участваха в дискусията "Устойчиво управление на публичните пространства" във Френския културен институт. Тя е част от поредицата дискусии в рамките на конкурса екообщина. Българското национално радио е медиен партньор на инициативата. 

Експерти от Съюза на урбанистите са направили проучване за възможностите за промяна в архитектурната среда в района, разположен между улица "Цар Асен", Парка на Военната академия, булевард "Цариградско шосе". Мила Йолова от Съюза на урбанистите посочи проблемите:
"С нерегулираното паркиране все още, опасността от всякакви кабели, които се спускат по фасадите, незаустените улуци". 
Силвия Чакърова, заместник-председател на Съюза на урбанистите коментира, че Устройственият план дава възможност за значителна промяна в район "Средец":
"Една от целите беше от една страна да направим тясната връзка между местната общност, местната власт, която е районната администрация "Средец", ние, като експерти, за да може съвместно с местната общност да се решат приоритетите, т.е. те дали биха искали в тази територия да бъдат подменени тези дву- и триетажни къщи и да се появят по-големи кооперации."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени