Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аудиогид на три езика дава информация за 25 туристически обекта в Пловдив

Античният театър в Пловдив

Забележителностите на Пловдив вече могат да бъдат разгледани с помощта на аудиогид. Устройствата се наемат в Туристическия информационен център на площад "Римски стадион". Услугата е иновативна за България, като от следващата седмица ще се предлага и в София.

Обиколката на Пловдив обхваща 25 туристически обекта - от Римския стадион, през Стария град до Малката базилика, Източната порта и Улицата на занаятите. Включени са и обекти, които не са общинска собственост - уникалната съкровищница на Арменската църква и галерия „Тракарт“ в подлез Археологически. 

Допълва Капка Лалева от фирмата, инвестирала в проекта:

"Самата обиколка, ако си я направи човек с нормално темпо, слушайки записите, е два часа и половина - три часа. Наемът на устройството е за целия ден, защото имаме предвид, че понякога туристът иска да си почине, не иска да тича по обекти, да следва темпото на другите, особено ако са с малки деца или са възрастни".

Информацията за всеки един от обектите е на три езика - английски, руски и български. „Предстои да бъдат включени и текстове на турски и гръцки език, защото за последните 10 години най-големите туристически групи, които посещават Пловдив, идват от южните ни съседки“, подчерта кметът Иван Тотев.

               


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна