Ендокринолози от Военно-медицинска академия - София, правят безплатни прегледи в Девин

Инициативата е на ръководството на общината
Снимка: архив

Специалисти от Клиниката по ендокринология и болести на обмяната от ВМА продължават профилактичните кампании с цел превенция и ранна диагностика на ендокринни заболявания. Безплатните медицински прегледи ще бъдат в Дома на културата в Девин, след предварително записване или направление от личния лекар. Всеки желаещ може да провери стойностите на кръвната си захар и холестерол и да се консултира със специалистите.

Лекарите са категорични, че профилактичните прегледи могат да служат като гаранция за добро здравословно състояние.

По думите им често пъти хората търсят медицинска помощ едва, когато възникне проблем. Влошаването на здравето не винаги обаче е придружено от симптоми, които може да бъдат забелязани от самия пациент. Именно тук е и ролята на профилактиката и превенцията на заболяванията, тъй като чрез ранна диагностика много болести могат да се овладеят, преди да са довели до необратими промени в организма.


Още от категорията

Мостът на магистрала се срути в Генуа, вероятно има жертви

В италианския град Генуа, се срути главният мост, известен като Мостът Моранди.  Той се намира на магистралата, която свързва града с Вентимилия и Франция. Мостът е дълъг около километър и двеста метра и се издига на 90 метра над два квартала. Не е ясна причината за срутването. На съоръжението е имало автомобили. На мястото на..

публикувано на 14.08.18 в 14:01

Сергей Лавров: Дните на долара са преброени

Дните на долара, като стандартна валута в международната търговия, са преброени.  Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс, след среща с турския си колега Мевлют Чавушоглу в Анкара, информира Ройтерс.  Лавров потвърди, че Русия обсъжда възможността за използване на национални валути при двустранната търговия с Турция, Китай..

публикувано на 14.08.18 в 13:54

Лондонската полиция разследва като терористичен акт инцидента пред британския парламент

От Скотланд ярд съобщиха, че британската полиция на този етап разглежда като терористичен акт инцидента  с врязването на кола в защитните бариери на парламента, при което бяха ранени двама души.  Арестуваният мъж е разпитван в полицейски участък в Южен Лондон.  Разследването се води от служители на Отдела за борба с тероризма. Двама души са..

обновено на 14.08.18 в 13:51

Сигнал за бомба в сградата на Областна администрация в град Русе

Сигнал за бомба в сградата на общинската и областна администрация в Русе е подаден на Спешен номер 112 днес около 13 ч, след края на обедната почивка.  Всички служители са изведени навън, а полицията проверява сградата, която е оградена с жълта лента и до нея не се доспускат граждани.

публикувано на 14.08.18 в 13:46

Две обвинения срещу Бенчо Бенчев

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас в града Бенчо Бенчев за това, че е помогнал на Димитър Желязков - Очите да избегне наказателно преследване и е държал боеприпаси без разрешение. На Бенчев е наложена парична гаранция от 50 хиляди лева и забрана за напускане на страната...

обновено на 14.08.18 в 13:38

Поставят плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб край Созопол

Започна поставянето на плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб "Мопанг" край Созопол. До края на деня трябва да бъдат монтирани 1000 метра от тях, каза директорът на Изпълнителна агенция “Морска администрация“ кап. Живко Петров. Допълнителни огледи ще бъдат направени на кораба, за да се прецени как да се извади..

обновено на 14.08.18 в 13:34
Йорданка Фандъкова

До 15 септември ще приключи ремонтът на ул. "Резбарска" в София

До 15 септември ще приключи ремонтът на ул. “ Резбарска” в София. В момента тя е затворена за движение. Състоянието на пътното платно е било в много тежко състояние, посочи кметът Йорданка Фандъкова. Ремонтът е на стойност близо 1 милион лева. “В момента се изпълняват вече пътните дейности заедно с цялостна подмяна на тротоарите, с нови..

публикувано на 14.08.18 в 12:45