Ендокринолози от Военно-медицинска академия - София, правят безплатни прегледи в Девин

Инициативата е на ръководството на общината
Снимка: архив

Специалисти от Клиниката по ендокринология и болести на обмяната от ВМА продължават профилактичните кампании с цел превенция и ранна диагностика на ендокринни заболявания. Безплатните медицински прегледи ще бъдат в Дома на културата в Девин, след предварително записване или направление от личния лекар. Всеки желаещ може да провери стойностите на кръвната си захар и холестерол и да се консултира със специалистите.

Лекарите са категорични, че профилактичните прегледи могат да служат като гаранция за добро здравословно състояние.

По думите им често пъти хората търсят медицинска помощ едва, когато възникне проблем. Влошаването на здравето не винаги обаче е придружено от симптоми, които може да бъдат забелязани от самия пациент. Именно тук е и ролята на профилактиката и превенцията на заболяванията, тъй като чрез ранна диагностика много болести могат да се овладеят, преди да са довели до необратими промени в организма.


Още от категорията

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на Москов да бъде прекратено делото за турските ваксини

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на защитата на бившия здравен министър Петър Москов да бъде прекратено делото за бартера с турските ваксини. Според съда няма съществени процесуални  нарушения, които да пречат на Москов, заместника му Адам Персенски и другите трима подсъдими в процеса да разберат в какво са обвинени, за да могат..

обновено на 19.06.18 в 16:36
Еманюел Макрон на церемонията край Париж вчера, на която се скара на тийнейджър.

Френският президент публикува видео, на което хока тийнейджър

Видеоклип, в който френският президент Еманюел Макрон скастри тийнейджър, използвал фамилиарно обръщение към него, бързо се разпространи в социалните медии, предаде БТА. Момчето пита вчера Макрон „Как си, Маню?“ на официална церемония за 78-годишнината от историческия призив на Шарл де Гол към армията за съпротива срещу нацистите...

публикувано на 19.06.18 в 16:24
Ангел Траков

Съюзът на международните превозвачи заявява намерение да протестира в Брюксел

Съюзът на международните превозвачи заявява намерението си да протестира в Брюксел заедно с колеги от другите засегнати страни от Източна Европа от готвените нови регулации – пакетът „Мобилност“. Причината за тяхната позиция е решението на евродепутатите от края на миналата седмица да откажат мандат на транспортната комисия на ЕП по текстове, които..

публикувано на 19.06.18 в 16:10

На всеки 3 седмици около 3000 български камиона ще отпадат от пазара, ако ЕП одобри новия "Мобилен пакет"

На всеки 3 седмици около 3000 български камиона ще отпадат от пазара, ако Европейският парламент одобри новия текст в т.нар. "Мобилен пакет". За това алармираха от Съюза на международните превозвачи, след като в края на миналата седмица евродепутатите отказаха мандат на транспортната комисия по текстовете, които за първи път допуснаха компромис по..

публикувано на 19.06.18 в 16:05

В Аспарухово отбелязаха 4 години от голямото наводнение

Със заупокойна молитва и благодарствен молебен жителите на Аспарухово отбелязаха 4 години от голямото наводнение във варненския квартал. Бедствието отне живота на 13 души и разруши много къщи. Много доброволци се притекоха на помощ на пострадалите и в тяхна чест има издигнат паметник. Даниела Стойнова разговаря с хората, дошли да почетат както..

публикувано на 19.06.18 в 16:01

Излезе наредбата, забраняваща на производителите на млечни продукти да преработват растителни мазнини

В Държавен вестник е публикувана наредбата, която забранява на производителите на млечни продукти да преработват растителни мазнини. Целта е да се засили контрола и да не се подвеждат потребителите. С новата наредба се въвежда изискването истинско сирене и кашкавал от сурово мляко и имитиращи продукти, в които са вложени растителни мазнини, да не могат..

публикувано на 19.06.18 в 15:58

Община Каварна е със запорирани сметки заради неизплатени дългове към Община Балчик

Община Каварна е със запорирани сметки заради неизплатени дългове към община Балчик. Общата стойност на задълженията са за сумата от над 600 000 лева. Задълженията са натрупани заради неизплатени такси за ползването на претоварната станция за отпадъци в Балчик. Кметът на община Балчик Николай Ангелов заяви, че претенциите на Община..

обновено на 19.06.18 в 15:55