Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Няма път без промяна” - новата песен на IVE

„Няма път без промяна“ е най-новият сингъл на певицата IVE. Тя е автор на текста и музиката, а заедно с песента на бял свят се появи и стилно видео към нея. В реализирането й участват още: Алекс Нушев - аранжимент, звукозапис и мастеринг и Smoking Square Studios, които заснемат видеото към песента под формата на късометражен филмов проект. В главната роля във видеото е самата IVE, а нейн достоен партньор е професионалният и изключително харизматичен танцьор Захари Нанков.


Песента и видеото към “Няма път без промяна” бяха представени официално тези дни в препълнения с гости столичен клуб “Арт е Факт”. Освен новата си песен IVE изпълни и специaлен лайф с нейни любими авторски парчета и няколко кавъра - на Arctic Monkeys, Justin Timberlake, Jessie J, Coldplay. На сцената бяха и музикантите Калин Жечев - пиано, Любен Любенов - бас, Борислав Илиев - китара и Руслан Драмчев - барабани.

СнимкаИмето на IVE свързваме с по-различната поп музика, която не просто служи за развлечение, a носи емоция и мисъл. При нея винаги има леко намигване с усмивка към сериозните неща с послания, над които да се замислим. В основата на проекта „Няма път без промяна“ е намирането на пътя към истинското щастие - това, което винаги търсим, но сякаш в живота често ни се изплъзва.

"Щастието е точно там - зад ъгъла и ни чака да го намерим” - сподели усмихната IVE по повод самата песен и емоцията, с която е заредена.
   
IVE е родена в София и от малка започва да се занимава с пеене, актьорско майстоство и танци. Първите си стъпки на сцена прави едва когато е на 4 години с детската вокална група „Мечо Пух“. В ученическите си години е част от вокално-театрална формация „Таласъмче“. На 15 г. тя е част от популярната момичешка група „Инстинкт“. По това време IVE започва и солова кариера, участвайки в международни фестивали, където получава престижни награди. По-късно завършва Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност „поп и джаз пеене“ в класа на доц. Стефка Оникян. Най-големият международен успех за IVE идва през 2012 г., когато е поканена да запише парче с едно от най-известните италиански имена на денс сцената - DJ Molella - песента „Sunlight”.

Снимка През 2015 г. излиза първият й сингъл на български език - “Хей Ти“, продуциран и записан в Италия от Renilin Music Lable. Песента е фаворит в ефира на БНР и печели награда за най-добра песен за месец август. През 2018 г. IVE стартира онлайн влог в Youtube и става първият влогър у нас, който говори за трудностите в живота на артиста.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна