Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екип „Драматургични форми” на програма „Христо Ботев“ с премиера в неделя, 17 юни, от 16 часа

Сцена от „Това НЕ Е Хамлет” с участието на Димитър Крумов и Иван Николов, режисьор Боян Крачолов

Спектакълът „Това НЕ Е Хамлет” е поредната премиера на екип „Драматургични форми” (Радиотеатъра), с която се утвърждава насочеността да се откриват и стимулират млади таланти за реализация в странното, но и толкова омагьосващо пространство на радиотеатъра.
Прекрасен радиоспектакъл, дело на трима прекрасни млади хора – Боян Крачолов, Димитър Крумов и Иван Николов. Виртуозна актьорска игра, изненадващи режисьорски решения – това е „Това НЕ Е Хамлет”.
Ето едно от тях: всички звукови ефекти (с едно-две изключения) Димитър Крумов и Иван Николов произвеждат само с устата и телата си. Истинско предизвикателство, на което те отговориха с талант и всеотдайност заедно със звукорежисьора Гергана Драмалиева и звукоинженера Михаил Михайлов.
Постановката е на Боян Крачолов, чиято взискателност и същевременно иновативност взривяваха търпението и на най-търпеливите. Представлението на Боян Крачолов, Димитър Крумов и Иван Николов е част от Малкия сезон на Театър „Сфумато” и беше отличено с награда „Аскеер” за изгряваща звезда.
С „Това НЕ Е Хамлет” младите влизат в Радиотеатъра.

Слушайте постановката в неделя, 17 юни, от 16 часа
на вълните на програма „Христо Ботев“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна