Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Христов: Премиерът демонстрира желанието си проблемът на хората с увреждания да бъде решен

Емил Христов
Снимка: БГНЕС
Премиерът демонстрира желанието си проблемът на хората с увреждания да бъде решен. Това подчерта в интервю за предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" Емил Христов, депутат от ГЕРБ и заместник-председател на НС:

"Не можем да решим проблеми, наследени от десетилетие, без да говорим за пари, но хората, с които се срещахме, не говореха толкова за пари, колкото за отношение. Мисля, че приемането на един закон ще бъде по-скоро израз на отношението към тях, на стремежа на политиците и желанието на цялото общество този въпрос да бъде решен по възможно най-добрия начин. Важно е разбирането и отношението. Вярваме, че този път действително ще успеем да решим въпроса на майките с увреждания по възможно най-добрия начин. Ние не сме имали различно отношение, просто не сме успявали до момента да намерим най-доброто решение".

Христов коментира и искания от БСП вот на недоверие:

"Опозицията носи не малка отговорност за управлението на страната. Това, което се случва в държавата - добро или лошо, до голяма степен зависи от опозицията. Ние сме свидетели, че от началото на работата на този парламент опозицията се стреми към напрежение, непрекъснати скандали, поставяне на сцената на теми, които не са най-важните за обществото, така че аз призовавам опозицията да седне и да помисли кои са най-важните теми, за да ги представи по подобаващ начин пред всички нас, да ги защитава, защото не прилича на опозицията да започва дебат, който е на много ниско ниво. Нивото на предишния вот на недоверие беше толкова ниско, че ние не знаехме какво да кажем и какво да правим. Ние не отричаме, че има проблеми в Министерството на вътрешните работи, но те трябва да се разглеждат и дискутират по друг начин. Нормално е да има напрежение и да има проблеми, но това не влияе върху сигурността на управлението и отношенията между „Обединени патриоти“ и ГЕРБ.

Цялото интервю с Емил Христов можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна