Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички обичат Jeremy?

| обновено на 18.06.18 в 15:09
Снимка: facebook.com/jeremyband
За по-малко от 4 години Jeremy? се превърнаха в една от най-ярките български рок  групи. Пеят само на английски, но го правят наистина добре. Имат почитатели (и заклети фенове) навсякъде - и сред по-интелектуално и музикантски настроените, и сред тези, които просто обичат алтернативния модерен рок.

Именно Jeremy? закриха второто издание на Радио Парк Феста на БНР.
Предната вечер пък са пели в Карнобат. Предстои им едно наситено лято, с куп концерти - от малки клубове до големи сцени. Това разказа Ташо Колев - китаристът на Jeremy? за Радио София. И още - за това как винаги са знаели каква музика искат да правят и не са се съобразявали с тенденции и нагласи, за новия албум (който представиха през април) и какви са реакциите на хората, когато го слушат. Разбира се, и за турнето в добра компания из летните театри заедно с Gravity Co и Остава и за концерта си на Аполония (втори за Jeremy?). Мечтите на Jeremy?са хем големи, хем не толкова неосъществими. На въпроса кои са фестивалите, на които мечтаят да свирят, се прокрадват Гластънбъри и Coachella (реално двете най-големи събития на Острова и отвъд океана), проблясва и фразата "работим по въпроса".

За не толкова запознатите с Jeremy? ще припомня, че те спечелиха награда в една от категориите на International Songwriting Competition за песента Fake Fruits, после пък бяха избрани да подгряват концерта на Adam Lambert & Queen. И най-вече - продължават да създават страхотни песни. Една от последните - Go or Fall две седмици беше на върха на националната класация БНР Топ 20.

Вижте (пак) тук.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна