Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Свещарова представя "Съвършено розово"

Снимка: Фейсбук

На 23 юни от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова – "Съвършено розово”.
Заглавието "Съвършено розово" веднага подсказва, че тук има едно сериозно намигване към публиката и подсказва, че със сигурност има някаква заигравка в това, което ще предложим. Това обясни в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Ива Свещарова:

"Когато говорим за розово, мисля, че е ясно на всички в каква посока дърпаме и посоката за репрезентация на женското и женското тяло. По някакъв начин "Съвършено розово" е може би някакво естествено продължение на моите търсения през последните години. Имаме вече няколко представления, по които сме работили в тази насока. Някои от тях са разработени колективно, а други самостоятелно, тъй че темата за женското тяло и женствеността ме интересува от доста дълго време. Основните неща, които ме блъскат натам, са свързани с начина, по който се репрезентира женското тяло, всичките клишета и стереотипи, които се наслагват върху него. За моята работа бих могла да кажа, че е много характерно да използвам различни медии като начина, по който е позиционирано женското тяло в киното или начина, по който е поставяно в някакви определени игрови роли в рекламите, в спорта. Силно е включена и еротиката. Имаме една закачка с еротичния танц, но не искам да издавам повече, за да бъдат зрителите изненадани. Разчитам на една начална концепция, която винаги разполагам със страшно много референции".

Цялото интервю с Ива Свещарова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна