Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът „Етюди и приятели“ на три сцени в София

БНР Новини
Една от фотографиите на Ани Колиер от серията „Куба“ (фрагмент)

Столичната галерия „Етюд“, пространството за съвременен танц и пърформанс – ДНК и танцовият център „Дерида“ посрещат участниците и гостите на третото издание на фестивала „Етюди и приятели“ тази година. От 2016 година насам фестивалът изгражда мост между артисти, хореографи и танцьори от България и различни страни чрез съвременните форми на сценичните изкуства.
Галерия „Етюд“ отваря врати за три пърформанса – премиерата на „An Inretview with the Soul“ на Юлияна Сайска на 18 юни, „Мадам Кифла“ на Мирослава Захова на 22 юни и „Историята на вчерашния ден“ на Галина Борисова на 24 юни. На следващия 25 юни ДНК ще даде сцената си на „Гилгамеш“ на университетския театър на Нов български университет, вдъхновен от шумеро-акадския епос със същото име. На 26 юни на същата сцена ще гледаме концерт с шест кратки хореографии, специално подготвени за фестивала от Александар Георгиев и Дарио Баррето Дамас, Ангелина Гаврилова и Филип Миланов, Галина Борисова, Антония Докева, Ани Колиер и Цвета Касабова. Фестивалът ще завърши на 27 юни със спектакъла „Shamebox“ на Ива Свещарова и Вили Прагер (с награда Икар), които изследват срама и неговите различни прояви.
Организаторите на „Етюди и приятели“ разказаха в „Артефир“ за селектираните спектакли и поканиха публиката на новата фотографска изложба „Куба Антарктида Танц и още“ на Ани Колиер, която може да разгледаме в галерия „Етюд“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна