Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ защитава дребните собственици в бизнеса с горива

Представители на малки фирми в търговията и дистрибуцията протестираха днес пред Министерския съвет срещу законопроекта, който ще въведе по-високи изисквания за тяхната дейност.
Снимка: БГНЕС

„Националният фронт за спасение на България“ (НФСБ) защити дребните собственици в бизнеса с горива, които протестираха срещу проектозакона за търговията с горива.

Вносител на проекта е депутатът от „Обединени патриоти“ Емил Димитров заедно с група народни представители.

Разпоредбите предвиждат за търговия на дребно собственикът да има 20 хиляди лева уставен капитал и по 20 хиляди лева банкови гаранции за всяка бензиностанция.

Депутатът от парламентарната група на „Обединени патриоти“ Йордан Апостолов обаче посочи, че законовата уредба трябва да е съобразена с интересите на всички групи.

„Трябва да има законова уредба, но тя трябва да бъде съобразена с интересите на абсолютно всички групи хора - търговци на едро, на дребно, превозвачи - големи, малки, да има база, всеки да си внася полагащите се данъци, никой да не укрива, защото тези пари в крайна сметка влизат в бюджета и се преразпределят“, каза Апостолов, който е от НФСБ.

По-рано днес търговци и дистрибутори на горива протестираха пред МС срещу законопроекта, който ще въведе по-високи изисквания за тяхната дейност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна