Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова отстъпи на Серина Уилямс

Виктория Томова записа 4 победи в Лондон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След четири поредни победи на „Уимбълдън“ тръгналата от квалификациите Виктория Томова приключи участието си на турнира от Големия шлем в Лондон.

Българката отстъпи на седемкратната шампионка в състезанието и №25 в схемата Серина Уилямс от Съединените щати с 1:6, 4:6 след 68 минути игра на централния корт.

Софиянката започна добре мача и взе първото си подаване за 1:1. След това обаче Серина спечели с мощни начални удари и форхенди пет поредни гейма, а с това и сета, който продължи 24 минути.

В началото на следващата част 23-годишната Томова отрази три точки за пробив и взе подаването си, с което повярва във възможностите си. Уилямс направи брейк за 2:1. В следващия гейм Вики стигна до първата си точка за пробив, но не успя и съперничката ѝ затвърди.  При 3:5 Томова сервираше за оставане в срещата. Американката стигна до мачбол, но първата ни ракета се справи и после взе подаването си. В следващия гейм Серина. Тя поведе с 40:15 и реализира втората си възможност.

Българката завърши с 14 печеливши удари при 7 непредизвикани грешки.

За отличното си представяне на Уимбълдън Виктория заслужи 110 точки за световната ранглиста, където е №135 сега, както и 63 000 паунда от наградния фонд.

Последните български представители в Лондон са юношите и девойките. Адриан Андреев и Гергана Топалова ще играят в основната схема, а Симон Антъни Иванов и Даниела Димитрова ще участват в квалификациите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна