Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на селата Горни и Долни Вадин за втори път сами ремонтират път в района

| обновено на 07.07.18 в 05:19
Снимка: Ива Антонова

За втори път жители на оряховските села Горни и Долни Вадин ще запълват дупки със собствен труд и средства от дарения. Първия път те ремонтираха важна за района пътна отсечка от републиканската мрежа. След като от АПИ започнаха цялостен ремонт на маршрута, днес местните хора ще изкърпват пътната настилка в двете села.

Тежкото състояние на второкласния път е от съществено значение за живота в двете оряховски села, което провокира жителите им сами да се справят с проблема.

"Излязохме за първи път през юни и закърпихме около километър дупки по отсечката Кръсточка - Вадините към границата с Крушовене. Акцията по събиране на средства продължи, тъй като имаше още желаещи да даряват", обясни Анелия Спасова.
Събрани бяха 5 500 лева, 300 чувала студен асфалт на стойност над 4 000 лева и тон трошен камък. 

Междувременно от АПИ започнаха чакания от десетилетия ремонт на пътя на стойност 30 000 лева. Това обаче, не отказа хората да продължат с ремонти на общинската пътна инфраструктура.

"Така че, асфалтът и средствата, които са вложени за материалите, ще ги изразходим за запълване на дупките в двете села", уточни Спасова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна