Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дамска акапелна формация гостува в България по покана на Клуба на завършилите "Йейл"

Снимка: БНР

Дамската акапелна формация "Приумица и ритъм" /Whim `n Rhythm/ от САЩ кани всички на концерт на 10 юли от 19.30 часа в "Сити Марк арт център". Концертът е кулминацията от първото гостуване на групата у нас – от 7 до 11 юли, по покана на Клуба на българите, завършили университета "Йейл" (Yale Club of Bulgaria), съобщават инициаторите. 

Посетителите на концертите ще се насладят на стилово разнообразие от джаз, спиричуъл, фолклорни, барбършоп и поп обработки, както и на традиционни американски колежански песни.

Whim `n Rhythm – една от акапелните формации на "Йейл", се формира чрез  подбор всяка година на 14 студентки-вокалистки от завършващия випуск на колежа на престижния университет (Кънектикът, САЩ). Ансамбълът е създаден през 1981 г. по модела (и като конкуренция) на мъжкия ансамбъл Whiffenpoofs – първия колежански акапелен състав както за "Йейл", така и за Америка.

Участничките в хора са Габриела Бортър, Сара Хаус Холдър и Ейлаф Елмилейк.

В интервю за предаването Преди всички" на програма "Хоризонт" Александър Терпис Лиалиос, който е част от Клуба на българите, завършили университета "Йейл", разказа:

"Те отиват всяка година в различни държави. Понякога отиват в държави, в които вече са били, понякога отиват в нови държави. Винаги се опитват да намерят нови дестинации за своите пътувания. Досега не са били в балканска държава и от всички балкански страни са избрали именно България".

Цялото интервю с Александър Терпис Лиалиос, Габриела Бортър, Сара Хаус Холдър и Ейлаф Елмилейк можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна