Eмисия новини
от 09.00 часа

Собственици на малки бензиностанции и превозвачи ще обжалват в съда промените в Закона за горивата

| обновено на 11.07.18 в 16:21
Собственици на малки бензиностанции и превозвачи на гориво ще обжалват в съда промените в Закона за горивата
Снимка: БГНЕС

Собственици на малки бензиностанции и превозвачи на гориво ще обжалват в съда промените в Закона за горивата. Това обявиха търговците на дребно, които се събраха на спонтанен протест пред Народното събрание, докато депутатите продължаваха с гласуването на текстове от законопроекта:

"Ние го очаквахме в четвъртък, но се появи днес. Затова сме тук. Законът е факт, но ние продължаваме да се борим. Ще е със законови форми. Най-вероятно ще ползваме възможностите на едно решение на съда в Люксембург, тъй като законът не е съгласуван с Европейската комисия и ни дава правото да го жалим и в български съд, но това ще е един дълъг и сложен процес", заяви представител на протестиращите търговци на горива по повод обсъждания в парламента на законови промени, свързани с търговията с горивата. 

Той е категоричен, че в протеста няма политически аргументи. 

"Току що с този закон обезценяват активите на всички, които няма да могат да се регистрират по него", каза друг от протестиращите. 

"Има международни съдилища, на които ние ще си дадем и последната стотинка, ще наемем адвокати и ще съдим България, която се оказа, че е мащеха за нас".

Още по темата чуйте в звуковия файл.

Още от
Норките се отглеждат заради ценната им кожа.

Норки тормозят села в Старозагорско

публикувано на 22.02.19 в 08:09

Преглед на българския печат

публикувано на 22.02.19 в 07:04

Последно в България

Всички новини в България: днес | вчера