Собственици на малки бензиностанции и превозвачи ще обжалват в съда промените в Закона за горивата

| обновено на 11.07.18 в 16:21
Собственици на малки бензиностанции и превозвачи на гориво ще обжалват в съда промените в Закона за горивата
Снимка: БГНЕС

Собственици на малки бензиностанции и превозвачи на гориво ще обжалват в съда промените в Закона за горивата. Това обявиха търговците на дребно, които се събраха на спонтанен протест пред Народното събрание, докато депутатите продължаваха с гласуването на текстове от законопроекта:

"Ние го очаквахме в четвъртък, но се появи днес. Затова сме тук. Законът е факт, но ние продължаваме да се борим. Ще е със законови форми. Най-вероятно ще ползваме възможностите на едно решение на съда в Люксембург, тъй като законът не е съгласуван с Европейската комисия и ни дава правото да го жалим и в български съд, но това ще е един дълъг и сложен процес", заяви представител на протестиращите търговци на горива по повод обсъждания в парламента на законови промени, свързани с търговията с горивата. 

Той е категоричен, че в протеста няма политически аргументи. 

"Току що с този закон обезценяват активите на всички, които няма да могат да се регистрират по него", каза друг от протестиращите. 

"Има международни съдилища, на които ние ще си дадем и последната стотинка, ще наемем адвокати и ще съдим България, която се оказа, че е мащеха за нас".

Още по темата чуйте в звуковия файл.

Още от категорията

Сменят ветеринаря в Болярово

Ветеринарният лекар за стадото в Болярово ще бъде сменен, за да може безпрепятствено да бъдат взети втори проби от животните, съобщи министърът на земеделието и храните Румен Порожанов след днешното заседание на оперативния щаб за борба с чумата.  Смяната се наложи заради съмнения в обективността на ветеринаря. В Шарково ще трябва да има евтаназия за..

публикувано на 20.07.18 в 21:00

Българо-турски консорциум ще разработи и оперира електронната тикет-система в София

Българо-турски консорциум ще разработи и оперира електронната тикет-система в София на стойност 83 млн. лева. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност. Системата трябва да бъде внедрена до 2 години. Електронно таксуване трябва да се прави включително през мобилен телефон и банкова карта. За целта трябва да се поставят 15 хиляди устройства в над..

публикувано на 20.07.18 в 20:42

Полицаи задържани в Габрово за незаконна търговия

В Габрово са задържани полицаи, заподозрени, според неофициална информация, за незаконна търговия с автомобили. Служители на сектор Пътна полиция потвърдиха за акцията в КАТ, проведена в следобедните часове. Отново по непотвърдени данни, единият от задържаните е на висок пост. Официална информация по случая няма. От Областната дирекция..

публикувано на 20.07.18 в 20:27

Предупреждение: По-ранният лов на диви прасета ще увеличи риска от африканска чума

Изтеглянето на ловния сезон за диви прасета с три месеца напред ще създаде още по-голяма опасност за пренос на африканската чума от Румъния към България. Това заяви в Благоевград лидерът на партия АБВ, Румен Петков, дни след като поиска от президента да наложи вето върху закона за лова. По думите му, "прецедент е ловът да се открива през юли, трябва..

публикувано на 20.07.18 в 20:23

Неизвестни изхвърлили тонове животински останки край ловешки села

Шест тона животински изрезки са били изхвърлени нерегламентирано около ловешките села   Брестово и Стефаново. Все още  не е установен техният произход. Уведомена е полицията. Случаите са от края на миналия месец, но за тях се съобщава едва сега. В района на село Брестово са открити един тон животински изрезки, а край село Стефаново пет тона,..

публикувано на 20.07.18 в 20:14

Експерти на ЕС потвърдиха, че в България има чума по животните

Няма съмнение, че в България има чума по дребните преживни животни, а мерките, които Българската агенция по безопасност на храните е предприела, са в съответствие със законодателството на ЕС. Това е заключението на експертната мисия на Европейската комисия, която е посетила страната ни тази седмица, съобщи днес Министерството на земеделието...

публикувано на 20.07.18 в 19:06
Строящата се арменска църква в София е сред храмовете, между които ще бъдат разпределени средствата.

Над 200 хил. лв. предвижда Столична община за ремонт на храмове

Над 200 хиляди лева предвижда Столичната община за строителство и реконструкция на пет църкви тази година. Сумата ще бъде разпределена между храмовете в Княжево, Гробищен парк Бакърена фабрика и новостроящата се арменска църква. „Със средствата ще бъде изградена и отоплителна инсталация в Синагогата, както и общежития към Кремиковския..

публикувано на 20.07.18 в 18:24