Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ловецът на жирафи“ на Борис Априлов в „Запазена марка Радиотеатър“

БНР Новини
Жираф в саваната необезпокояван се храни, все още незастрашен от ловци на жирафи.
Снимка: pixabay

Малко известната драматургична миниатюра на Борис Априлов „Ловецът на жирафи“ ще звучи в рубриката „Запазена марка Радиотеатър“, която се излъчва всеки делничен ден в два часа след полунощ. Миниатюрата е малко известна, но безспорно е сред най-находчивите и оригинални произведения на големия български маринист, автор и на безсмъртната детска поредица за Лиско. Произведението ще се излъчи в четвъртък, 26 юли, заедно с „Почетен гост“ на Драгомир Асенов – един стриктно спазващ постулатите на социалистическия реализъм български автор.

Български автори изпълват цялата седмица на „Запазена марка Радиотеатър“: в понеделник, 23 юли, нощта е запазена за Алек Попов и неговите пиеси „Отново заедно“ и „Буба лази“. В тях „бащата“ на сестрите Палавееви се явява в една по-неочаквана светлина – понякога мрачен, понякога саркастичен.

Във вторник, 24 юли, слушателите ще имат удоволствието да се срещнат с пиесата „Фенове“ на „Елин Рахнев“, а в сряда, 25 юли, със съвместната творба на Виктор Пасков и Петър Маринков „Изменници в нощта“.

А в петък, 27 юли, цели три произведения на български автори ще зарадват почитателите на радиотеатъра – „Преди да се родя“ на Ивайло Петров, „Обир на банка по ноти“ на Панчо Панчев (Дядо Пънч) и „Тука има, тука нема“ на Вичо Балабанов – едни истински фойерверки на остроумието, забавността и духовитостта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна