Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво не знаем за специализираните видове туризъм в България

БНР Новини
Доц. Соня Алексиева и книгата за специализираните видове туризъм
Снимка: Мони Франсес

Новата книга „Специализирани видове туризъм“ обогатява научните издания с авторските изследвания на преподавателите по туризъм на Нов български университет върху нетрадиционния туристически продукт в България. Книгата анализира тенденциите за развитие на алтернативния туризъм и многобройните възможности за изграждане на нов положителен имидж на страната ни като туристическа дестинация.  
Авторите допълват различните гледни точки към темата с много успешни примери от дейността на българските региони, институции, общини, курорти, хотелски комплекси и други. В изданието ще открием как различните видове нетрадиционен туризъм могат да се съчетават успешно с утвърдения масов туризъм. И още: с какво страната ни привлича най-много туристите.
Авторските глави в книгата за „Културен туризъм“ и „Винен туризъм“ са написани от доц. Соня Алексиева, главите за „Градски туризъм“ и „Етно туризъм“ от доц. Ирена Емилова, д-р Милена Караилиева разработва главата за „Спа и Уелнес туризъм“, доц. Михаил Михайлов за „Езотеричен и религиозен туризъм, поклонничество“, д-р Маргарита Мишева за „Круизен туризъм“ и д-р Теодора Ризова за „Балнеоложки туризъм“.
Правим ли достатъчно за опазване на специализираните видове туризъм в България и възползваме ли се от природните и културно дадености на нашата страна? По темата говорим с доц. Соня Алексиева, съставител и редактор на книгата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна