Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова става посредник между двата палаткови лагера пред парламента

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че поема ролята на посредник в противоречията между двата палаткови лагера пред Народното събрание. Тя се срещна и с майките на деца с увреждания, и с организациите на хората с увреждания:

"И двете палатки имат притеснения от реформата, която предстои да се случи, и по-точно от факта, че не е ясно дали наистина социалното министерство ще прави реформа, както е обещало. Аз също споделям техните притеснения, а иначе това, в което се убедих, е, че проблемите са им еднакви. Те нямат противоречиви интереси. Всъщност техният проблем е с политиките по отношение на хората с увреждания. Те са еднакво неглижирани".

Мая Манолова обяви, че ще се опита да убеди майките от протестния палатков лагер да се върнат в работната група в социалното министерство, която подготвя новия Закон за хората с увреждания.

В 17 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще посети палатковите лагери на майките на деца с увреждания и на организациите на хората с увреждания до Народното събрание.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна