Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е кулминацията на пленера по дървопластика в град Елин Пелин

Снимка: архив

Днес в град Елин Пелин ще бъде кулминацията на пленера по дървопластика, посветен на творчеството на писателя Елин Пелин. Дървените скулптури ще бъдат експонирани в градския парк.

В пленера участват 5-ма млади и талантливи съвременни творци - Боян Султанов, Боян Александров, Антон Георгиев и Валентин Митев. Единствената жена в групата е Катерина Бурова, която живее в град Елин Пелин.

"Идеята на пленера е, да се запознаем с хората и да видят как протичат точно процесите“, разказа Бурова.

Всеки от участниците е създал по една творба, която ще подари на града:

"Валентин Митев направи един страхотен балон, все едно човек е хванал едно глухарче и го издухва и се пръсва нагоре във въздуха. Боян Султанов направи едно разкошно пиле, което стои в пространството по най-естествения начин. Боян Александров направи една много хубава тема, която е - "Вяра, надежда и любов" .Антон Георгиев едно красиво цвете минзухар. И аз, Катерина Бурова се представям с един клоун, но не тъжен“, допълни още Бурова.

Творбите ще бъдат експонирани за постоянно в градския парк на Елин Пелин. Пленерът приключва тази вечер с изложба на дървените скулптури, концерт и хоро на площада под надслов "Съботно хорище".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!