Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои ли сливане на двата най-големи автобусни превозвача у нас

| обновено на 07.08.18 в 12:55
Снимка: БГНЕС

Двата най-големи автобусни превозвача у нас – компаниите "Юнион Ивкони" и "Груп плюс", ще бъдат придобити от новосъздадената "Транспект". Това става ясно от съобщение на страницата на Комисията за защита на конкуренцията.

Антимонополният орган трябва да направи оценка как концентрацията ще се отрази на пазара на транспортни услуги.

Дружеството - купувач "Транспект" е регистрирано в края на миналата година с капитал от 50 хил. лв., но към момента не извършва търговска дейност, уточняват от Комисията за защита на конкуренцията. Негови представители са проявили интерес към дяловете на "Юнион Ивкони", съобщи за "Хоризонт" съсобственикът в компанията Ивайло Константинов, но отказа да потвърди и от името на другата от фирмите "Груп плюс", която притежава и марката "Етап адресс":

"Пред мен беше заявено желание от част от мениджърския екип във фирмата да придобият моите дялове и аз направих предварителен договор, след като договорихме всички параметри с тази компания, която заяви интерес, но етапът е такъв, че не се знае какво ще се случи на практика. Аз от Вас научавам, че придобиващата страна има интерес и от друга компания".

"Юнион Ивкони" и "Груп плюс" са най-големите оператори в междуградските автобусни превози в България и бяха против приемането на Закона за създаването на автомобилна камара.   


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна